Mar 29, 2023, 19:41

VIDEO Peste 800 de imigranţi au murit săptămâna asta în Mediterana. Un bebeluş mort a fost găsit plutind pe mare

imigranti naufragiu creta

Cel puțin 700 de migranți se aflau la bordul unei ambarcațiuni care a naufragiat astăzi dimineață în largul coastelor insulei Creta, a anunțat Organizația Internațională pentru Migrații. Tot astăzi, cel puțin 117 cadavre ale unor imigranți au fost descoperite pe o plajă din orașului Zuwara, situată la 120 de kilometri vest de capitala libiană Tripoli, a informat Semiluna Roșie din această stațiune libiană pe pagina sa oficială de Facebook, transmite vineri EFE, citată de Agerpres Peste 800 de imigranţi ţi-au pierdut viaţa numai săptămna aceasta încercând să traverseze Mediterana, anunţă oficialităţile. Un bebeluş a fost găsit mort plutind pe mare.

‘Peste 250 de persoane au fost salvate în largul coastelor insulei Creta după naufragiul unei ambarcațiuni care a părăsit Africa având la bord cel puțin 700 de migranți’, a menționat OIM într-un comunicat publicat la Geneva, informează AFP, citată de Agerpres

Prezența ambarcațiunii, având o lungime de 25 de metri, a fost semnalată de o navă de pasageri la 75 de mile sud de insula Creta.

Poliția portuară greacă a trimis la locul incidentului două nave de patrulare, un avion și un elicopter. Cel puțin patru nave care se aflau în zonă participă la operațiunile de salvare.

Cel puțin 250 de migranți au fost salvați vineri dimineață în largul coastelor insulei Creta după naufragiul ambarcațiunii în care se aflau, iar operațiunile de salvare continuă, a indicat poliția portuară locală, citată de AFP și Reuters.

”Pe baza primelor informații de care dispunem, până acum au fost salvate circa 250 de persoane”, a afirmat purtătorul de cuvânt al poliției portuare grecești, Nikos Lagkadianos, pentru postul Skai TV. El a precizat că în prezent condițiile meteorologice la locul incidentului sunt favorabile.

Persoanele salvate au fost preluate de cel puțin patru nave din zonă și ar urma ”în mod logic” să fie transportate în Creta, a explicat o reprezentantă a poliției portuare grecești. ”O importantă operațiune de salvare se desfășura în zonă, la 75 mile sud de insula Creta, numărul exact al migranților aflați în pericol rămânând necunoscut”, a adăugat ea.

Ambarcațiunea, având o lungime de 25 de metri, este pe jumătate scufundată. Ea fost semnalată de o navă de pasageri la 75 de mile sud de insula Creta.

refugiati naugrafiu creta

Poliția portuară greacă a trimis la locul incidentului două nave de patrulare, un avion și un elicopter. Cel puțin patru nave care se aflau în zonă participă la operațiunile de salvare.

Proveniența ambarcațiunii cu migranți nu este cunoscută, dar autoritățile nu exclud nicio ipoteză — ea ar putea veni din Turcia, Libia sau Egipt.

Poliția portuară din Creta a interceptat pe 27 mai, în largul coastelor insulei, o vedetă condusă de doi presupuși traficanți de persoane, un ucrainean și un egiptean, care transporta 65 de sirieni, afgani și pakistanezi. Poliția portuară nu a precizat dacă nava, plecată din Turcia, se îndrepta spre Italia sau a optat pentru acest traseu pentru a ajunge în Grecia evitând patrulele NATO desfășurate mai la nord, în Marea Egee.

Desfășurarea navelor NATO vizează mai ales ‘tăierea’ rutei prin Marea Egee folosite începând de anul trecut de sute de mii de migranți pentru a ajunge în Europa.

Cel puțin 117 cadavre ale unor imigranți au fost descoperite pe o plajă din orașului Zuwara, situată la 120 de kilometri vest de capitala libiană Tripoli, a informat Semiluna Roșie din această stațiune libiană pe pagina sa oficială de Facebook, transmite vineri EFE, citată de Agerpres

Joi, Reuters a relatat că cel puțin 85 de trupuri neînsuflețite ale unor migranți care s-au înecat în Marea Mediterană în timp ce încercau să ajungă în Europa au fost aduse de valuri la țărm în nord-vestul Libiei, în apropierea orașului Zuwara.

Publicația spaniolă Levante scrie că echipele de salvare încearcă să stabilească circumstanțele în care și-au pierdut viața aceste persoane. Potrivit martorilor, majoritatea celor decedați par a proveni din Africa subsahariană, însă cadavrele se află într-o stare avansată de descompunere și este greu de spus de cât timp au murit acești oameni.

Numărul ambarcațiunilor care pleacă din Libia cu destinația Italia a crescut în ultimele săptămâni deoarece s-a făcut vreme frumoasă, iar pe ruta dintre Turcia și Grecia s-au înăsprit controalele. Organizațiile umanitare suspectează că majoritatea acestor ambarcațiuni pleacă din zone de coastă situate între orașele Zuwara și Sabratha, din vestul Libiei.

.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares