Ian 31, 2023, 09:25

VIDEO Preşedintele din Filipine îl face pe Obama „fiu de curvă” şi rupe alianţa cu SUA

duerte-si-obama

Preşedintele Republicii Filipine, Rodrigo Duerte, aflat în vizită în China, a anunţat că „este timpul ă spunem adio” Statelor Unite, în contextul reconfigurării alianţelor strategice. Duerte se află în China pentru o vizită de patru zile în care este de aşteptat ca acesta să se pună sub sfera de influenţă a Beijingului, notează presa internaţională.

În timpul unui discurs susţinut în faţa comunităţii filipineze din Beijin, Duerte a spus că ţara sa nu a câştigat mai nimic din alianţa istorică cu Statele Unite. „Aţi stat în ţara mea ca să profitaţi. Aşa că e timpul să vă spunem adio”, a spus Duerte, adresându-se americanilor.

„Nu voi mai merge în America”, a arătat Duerte, spunând că Preşedintele Obama este „un fiu de curvă”

Politica externă a Republicii Filipine s-a schimbat radica sub regimul Duerte, care a câştigat alegerile în luna iunie, acesta ducând ţara spre China, spre deosebire de fosul preşedinte, Benigno Aquino, care dăduse China în judecată la un tribunal internaţional din cauza pretenţiilor teritoriale ale Beijingului în marea Chinei de Sud. Procesul  fost câştigat de Filipine, dar noul preşedinte Duerte a promis că nu va pune în aplicare sentinţa.

Duerte a desfiinţat şi patrulele Filipino-americane din Marea Chinei şi a anunţat că va renunţa la exerciţiile mlitare comune.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares