Ian 27, 2023, 10:56

VIDEO PROTEST ISTORIC Oamenii de știință americani au ieșit în stradă împotriva lui Trump. „Make America smart again!”

captura Twitter

Sute de oameni de știință au protestat duminică în Boston, cerând Administrației Trump să accepte realitatea empirică în subiecte ca încălzirea globală și concentrarea pe informații obiective și reale în realizarea programelor de guvernare, scrie The Washington Post

„noi nu politizăm știința. Nu noi am pornit lupta asta. Colegii noștri care au fost atacați nu au fost atacați pentru că au făcut ceva greșit ci pentru că au făcut ceva corect, și anume au produs informație care s-a dovedit incomodă politic”, a spus Naomi Oreskes, istoric la Harvard, în fața protestatarilor.

Protestul, organizat de Muzeul de Istorie Naturală și de o serie de organizații neguvernamentale, a coincis cu reuniunea anuală a oamenilor de știinșă care are loc la Boston. În zonă se află câteva dintre cele mai renumite centre universitare din lume, de la Harvard la MIT

Pe pancartele oamenilor de știință aflați la protest a fost scris „Realitatea obiectivă există”, „Make America smart again”,.

„Știința și educația sunt viitorul, negându-le pe el, negăm viitorul”, a spus Perry Hatchfield, doctorand în fizică la Universitatea din Conneticut, prezent la protest cu o pancartă pe care scria „Imigranții fac știința grozavă”

Administrația Trump neagă existența schimbărilor climatice și dorește să scoată SUA din Tratatul pentru climă semnat anul trecut la Paris. Totodată, în Guvernul american au fost numite persoane care neagă teoria darwinistă privind evoluția, și există o îngrijorare a mediului academic legat de renunțarea la programele de finanțer pentru cercetarea științifică.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares