Iun 6, 2023, 05:20

VIDEO șocant: ISIS a organizat o execuție cu public în orașul antic Palmyra

isis

Un material video realizat de organizaţia teroristă Stat Islamic prezintă execuţia a 25 de prizonieri care a avut loc între ruinele unui amfiteatru roman din oraşul antic Palmyra, din Siria.

Materialul prezintă, la început, imagini ale Coranului, urmate de scene macabre, ce par a fi urmările unei lupte, în care apar trupuri întinse pe o stradă, notează CNN, citat de Medafax.

Imaginile prezintă apoi momentele în care prizonierii, cu capetele plecate şi îmbrăcaţi în uniforme întunecate, sunt aliniaţi pe scena amfiteatrului antic.

În spatele prizonierilor aşezaţi în genunchi sunt aliniaţi nişte tineri. Un bărbat citeşte un document spectatorilor din amfiteatru.

Imaginile prezintă şi oamenii aşezaţi pe băncile de piatră ale amfiteatrului, unii dintre ei fluturând steaguri ale organizaţiei teroriste, în timp ce alţii apar tulburaţi, ascunzându-şi feţele sau chiar plângând.

 

La un semn, tinerii militanţi trag simultan în prizonierii aliniaţi pe scenă. Un efect adăugat filmării reia invers scenele execuţiei prizonierilor, aceştia părând a se ridica înainte de a fi împuşcaţi din nou.

CNN nu a putut confirma din surse independente autenticitatea înregistrării. Clipul integral durează aproximativ 10 minute şi nu este datat.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, care a primit o copie a înregistrării, execuţia a avut loc pe data de 27 mai, la scurt timp după ce oraşul antic a fost capturat de organizaţia teroristă Stat Islamic.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares