Mar 29, 2023, 09:38

VIDEO Spot publicitar istoric anti-Trump va fi difuzat la ceremonia premiilor Oscar, după ce marile ziare și televiziuni au fost interzise la Casa Albă

ny times

Ziarul New York Times a cumpărat în premieră spațiu publicitar la ceremonia premiilor Oscar, pentru a difuza un spot despre adevăr versus fake news, presa liberă versus Donald Trump. Anunțul a fost făcut de conducerea publicației după ce ieri Casa Albă a interzis accesul la o întâlnire cu purtătorul de cuvâmd Sean Spicer pentru publicațiile și posturile tv critice la adresa lui Trump.

Vicepreședintele New York Times a anunțat la CNN că publicația a ajuns la 3 milioane de abonați după ce Trump a început să atace ziarul, o creștere cu 50% față de anul trecut, din care o creștere de 25% doar în ultimele 3 luni.

NYT a fost fondat în 1851 și a câștigat până în prezent 119 premii Pulitzer, mai multe decât orice altă publicație.


Reprezentanții publicațiilor New York Times și Politico și ai televiziunii CNN nu au fost primiți vineri la o întâlnire cu presa a purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, informează EFE. În semn de solidaritate cu colegii lor lăsați pe dinafară, reporterii de la Associated Press și revista Time au boicotat evenimentul.

Spicer i-a primit pe ziariștii unor publicații conservatoare, cum ar fi Breitbart, One America și Washington Times, precum și ai rețelelor ABC, CBS, Fox News, Bloomber și ai cotidianului Wall Street Journal.

„Nimic asemnănător nu s-a mai întâmplat vreodată la Casa Albă, în lunga noastră istorie de acoperire a multor guverne din diferite partide”, a declarat directorul executiv al ziarului New York Times, Dean Baquet. „Protestăm ferm împotriva excluderii New York Times și a altor organizații media. Accesul liber al presei la un guvern transparent este evident de interers național vital”, a arătat el într-un comunicat, citat de Agerpres.

Președintele Asociației Corespondenților de la Casa Albă, Jeff Mason, a emis un comunicat potrivit căruia „consiliul WHCA protestează cu tărie împotriva modului în care Casa Albă a gestionat grupul de astăzi”.

Măsura de vineri a fost luată la numai câteva ore după un nou atac al președintelui american Donald Trump împotriva presei care difuzează știri pe care el le consideră false.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares