Feb 3, 2023, 08:46

VIDEO Violenţe în Suedia între Poliţie şi imigranţi, la două zile după ce Trump a vorbit despre un atac în Suedia

captura Twitter
Cartierul Rinkeby din nordul capitalei suedeze, Stockholm, a fost luni noaptea scena unor ciocniri violente între zeci de tineri şi forţe ale poliţiei, după ce aceasta a operat o arestare într-o staţie de metrou, relatează DPA.
   Poliţia a tras un foc de armă spre tinerii care au atacat ofiţerii cu pietre în Rinkeby, cartier unde peste 80% din locuitori sunt imigranţi şi rata şomajului este ridicată.
   Aproximativ 10 maşini au fost incendiate în timpul violenţelor, iar deţinătorul unui magazin din apropiere a fost atacat atunci când a încercat să-şi apere proprietatea.
   Trei persoane, printre care un ofiţer de poliţie lovit în mână de o piatră, au fost rănite.
   Potrivit site-ului thelocal.se, violenţele au început în jurul orei locale 20:00 (19:00 GMT), după ce poliţia a arestat o persoană într-o staţie de metrou din Rinkeby. Mai multe persoane au aruncat pietre către poliţişti, iar unul dintre aceştia a ripostat cu foc de armă.
   Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Stockholm, Lars Bystrom, a declarat că nicio persoană nu a fost rănită de focul de armă tras de poliţişti, dar incidentul indică faptul că forţele de ordine au fost ‘într-o situaţie dificilă’.
    În jurul orei locale 22:20 a avut loc o nouă ciocnire între grupul de tineri şi poliţie. Aproximativ 10 maşini au fost incendiate în timpul violenţelor, iar deţinătorul unui magazin din apropiere a fost atacat atunci când a încercat să-şi apere proprietatea.
   Un fotoreporter al publicaţiei Dagens Nyheter a spus că a fost atacat de un grup de 15 persoane atunci când a sosit în cartierul Rinkeby pentru a face fotografii în timpul incidentelor.
   „Am fost lovit cu pumnii şi picioarele în cap şi în corp. Am fost internat noaptea în spital”, a mărturisit fotoreporterul, citat de Agerpres.
   La scurt timp după miezul nopţii, poliţia a anunţat că a restabilit ordinea în zonă.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares