Mai 18, 2021, 11:30

VIDEO Will Smith acuză rasismul de la premiile Oscar și spune că reflectă rasismul din America

will smith

Actorul Will Smith a anunțat că boicotează, alături de soția sa, Jada, ceremonia decernării premiilor Oscar, acuzând rasismul de la Hollywood.

„Nominalizările reflectă Academia de Film. Academia reflectă industria, reflectă Hollywood-ul. Și Industria reflectă America, reflectă o serie de provocări pe care le avem în țară în acest moment. Există un regres către segregare religioasă și rasism. Și ăsta nu este Hollywood-ul pe care vreau să îl las în urmă. Nu este industria și nu este America pe care vreau să o las în urmă.”, a declarat superstarul într-un interviu acordat ABC News.

Smith interpretează în cel mai recent film al său, „Concussion”, rolul medicului american de origine nigeriană care a descoperit că loviturile în cap în timpul meciurilor de fotbal american au efecte tragice pe termen lung, ducând la apariția de comoții cerebrale. Mulți critici din industria filmului s-au așteptat ca Will Smith, care a fost nominalizat de două ori la Oscar, să fie și anul acesta pentru rolul din „Concussion”

Prezent la premiile britanice de televiziune de la Londra, actorul Dustin Hoffman a declarat că nominalizările pentru Oscar reflectă un rasism subliminal care există în întreaga societate americană. Foarte mulți actori și vedete afro-americane i-au cerut gazdei ceremoniei Oscarurilor, Chris Rock, să nu se prezinte la ceremonie și să boicoteze premiile.

Și George Clooney a declarat că nominalizările de anul acesta reflectă rasismul de la Hollywood și că „lucrurile merg într-o direcție greșită”

0 Comentarii

Shares