Oct 15, 2021, 23:27

Viermele de presă în online

Adriana Dutulescu

Viermele de presă trăiește exact ca orice vierme. Caută gunoi și rahat și se hrănește cu ele. Copiază ce au muncit alții și își asumă munca altora fără nicio rușine. Minte fără jenă, inventează cu nesimțire, titrează tragedii care nu există, declarații care nu există, fapte care nu există. Viermele de presă traduce în mod cu totul greșit din presa străină că un sirian este luptător ISIS și că a venit în Europa să ne arunce în aer, când în ziarul străin scrie foarte clar că omul este în armata de eliberare care de fapt se luptă cu ISIS.

Viermele de presă anunță iminenta ciocnire a unui asteroid cu Pământul pe 15 septembrie și iminenta demisie a premierului, după care dezminte demisia premierului. Viermele de presă reinventează speciile presei scrise și colportează zvonuri pe post de știri și minciuni pe post de adevăr. Viermele de presă scrie că Messi l-a ignorat pe Ponta și postează și dovezi video în care Ponta nu apare.

Viermele de presă publică informații servite de laboratoarele de manipulare știind că informațiile sunt false.

Viermele de presă se dezvoltă pentru că este încurajat să se dezvolte. Proprietarii și șefii din presă nu mai au niciun interes să aibă în subordine altceva decât viermi care să execute ordine și să producă click-uri la kilogram. Pe principiul musca trage la căcat, viermele de presă capătă credibilitate fiind susținut de politicieni, care îi acordă interviuri și îi scriu „editoriale”.

Pentru că cea mai simplă metodă de a spăla creiere și de a manevra proști da’ mulți într-o direcție sau alta este să stăpânești niște viermi de presă.

Am învățat în 4 ani de facultate și 19 ani de presă că informațiile trebuie verificate, că nu poți da publicului o știre dacă nu ești 100% sigur de ea și că principala responsabilitate a jurnalistului este pentru adevăr.

Probabil că din această cauză locul meu nu va mai fi în presă. Dar până atunci, țin să anunț site-urile știripesurse.ro și revistablogurilor.ro că nu mai au voie să preia absolut nimic de pe site-ul meu, nici măcar cu citarea sursei.

Ieri, Liviu Dragnea mi-a dat o declarație despre vizita pe care a făcut-o la imigranții de la gara Keleti din Budapesta. Declarația a fost publicată pe site, cu ghilimele, după cum se vede în fotografia de mai jos. Pe site-ul revistablogurilor.ro, site-ul meu este citat cu o declarație inventată cap-coadă – foto 2.

În cazul în care cele două site-uri repetă ceea ce le stă în obicei, îmi rezerv dreptul de a le da o întâlnire în instanță. Pentru că mizeria nu poate funcționa la infinit.

bn24

buble

0 Comentarii

Shares