Dec 1, 2022, 16:03

Viktor Orban: Criza imigranţilor nu e problema Europei, ci a Germaniei

orb

Cetăţenii europeni, inclusiv cei ungari, se tem pentru că liderii europeni nu sunt capabili să gestioneze criza imigranţilor, care „nu este o problemă europeană, ci germană”, a declarat joi premierul ungar, Viktor Orban, într-o conferinţă comună cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

În cadrul conferinţei desfăşurate la Bruxelles, Orban a afirmat, citat de Mediafax, că regulile Schengen, Dublin şi Frontex menţionează clar că ţările de la periferia spaţiului Schengen, ca Ungaria, trebuie să apere frontierele. El a precizat că Ungaria „a făcut totul” pentru a respecta aceste reguli.

Premierul ungar a apreciat că această criză „nu este o problemă europeană, ci germană”, pentru că niciunul dintre aceşti imigranţi nu vrea să stea în Ungaria, ci toţi vor să călătorească spre vest.

„Nu avem dificultăţi cu cei care vor să rămână în Ungaria, dar nimeni nu vrea să rămână în Ungaria, nici în Slovacia, Polonia sau Estonia”, a spus Orban.

Răspunzând unei întrebări din partea postului german ZDF, Orban a afirmat că gestionarea crizei „nu este o problemă de strategie, ci de reguli”.

Regulile Europei sunt foarte clare, a adăugat premierul, notând că atât cancelarul german, Angela Merkel, cât şi cel austriac, Werner Faymann, au declarat că niciun imigrant nu poate pleca din Ungaria fără să fie înregistrat.

„Toată lumea vrea să meargă în Germania. Treaba noastră este doar să îi înregistrăm”, a insistat Orban.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares