Aug 12, 2022, 15:49

Viktor Orban: Nu am de gând să transform Ungaria în România

orban gabor

Spectacol în Parlamentul de la Budapesta, avându-i ca protagoniști pe șeful guvernului, Viktor Orban, reconfirmat în weekend președinte al Fidesz, și liderul extremiștilor de la Jobbik, Vona Gabor. Cei doi și-au aruncat acuzații grave în cadrul ședinței în care premierul ungar a considerat de cuviință să arunce săgeți și către România.

Asta după ce Vona Gabor i-a sugerat premierului formarea a două comisii parlamentare care să investigheze acuzațiile grave pe care aceștia și le-au adus unul altuia.

„Refuz să transform Ungaria în România și să dau Parlamentului puterea instituțiilor de aplicare a legii”, a spus Orban, care a asigurat însă că nu va tolera corupția de orice fel, așa cum a făcut și până acum.

Liderul Jobbik îl acuzase pe Orban că în cei 10 ani de mandat, mai mulți politicieni din Fidesz, partidul pe care îl conduce, a ajuns putred de bogați. În replică, șeful guvernului de la Budapesta, i-a spus acestuia că niciun membru al formațiunii sale nu este în top 10 cei mai bogați maghiari. Dar i-a spus în schimb că Jobbik este plin de corupți, finanțați de Rusia. Și Vona Gabor a respins acuzațiile și a cerut înființarea a două comisii parlamentare care să investigheze declarațiile.

Vona se referea cel mai probabil la Lorinc Meszaros, un potent om de afaceri din aceeași localitate cu Orban și unul dintre cei mai bogați oameni din Ungaria, potrivit ATV.hu.

Premierul ungar Viktor Orban a fost reales președinte al partidului de guvernământ Fidesz, în cadrul congresului formațiunii de duminică, unde a fost adoptată și o declarație împotriva politicilor pro-imigrație.

Orban, care conduce Fidesz din 2003 până în prezent și care a mai fost lider al partidului în perioada 1993-2000, a fost ales cu o majoritate covârșitoare de 1.174 de voturi dintr-un total de 1.177 voturi exprimate.

„Credem în Ungaria și în unguri și credem că ungurii pot să ridice țara în orice situație fie ea cât de rea. Ungaria nu vrea să fie un furnizor pentru alte națiuni și nici nu vrea să fie dependentă de alții”, a spus Orban.

Delegații prezenți la cel de-al 26-lea congres al Fidesz au adoptat o declarație politică împotriva politicilor pro-imigrație.

„În timp ce Ungaria este protejată, este necesar să vedem că Europa este sub invazie și că arată ca un câmp de luptă”, a spus Orban. „Ceea ce vedem astăzi este doar vârful iceberg-ului deoarece zeci de milioane (de migranți) pot porni la drum spre Europa, care este slabă deoarece liderii ei se poticnesc în loc să treacă la acțiune”, a mai spus premierul ungar.

0 Comentarii

Shares