Feb 4, 2023, 20:33

Violenţe la graniţa Ungariei cu Austria. Imigranţii refuză să rămână în centrele pentru refugiaţi VIDEO

tren

Imigranţii refuză să rămână în centrele de refugiaţi din Ungaria. Poliția maghiară a oprit astăzi primul tren plecat în cursul dimineții din Gara de Est (Keleti) din Budapesta cu destinația Sopron, oraș din nord-estul Ungariei, aflat în apropierea graniței cu Austria. Oamenii legii le-au cerut celor peste 200 de imigranți să coboare în Bicske, oraș situat la 35 de kilometri vest de Budapesta, unde urmau să fie cazaţi într-un un centru de primire a refugiaților, spune DiePresse.

Ajunși pe peroane, imigranții au început să lovească în geamurile trenului și să strige ‘Nu în tabără, nu în tabără’. 50 de polițiști în echipament de luptă au fost desfășurați de-a lungul vagoanelor trenului. Un vagon a fost evacuat de polițiști în timp ce alte cinci vagoane pline cu imigranți așteptau în stație, potrivit Agerpres. Ceilalți pasageri, care nu erau imigranți, au fost dați jos și tren și îmbarcați într-un altul.

Poliția i-a urcat pe imigranți în autocare care aveau ca destinație centrul de primire. La fața locului existau și interpreți care le spuneau imigranților că nu-și pot continua călătoria fără a avea asupra lor documente valabile.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares