Dec 1, 2022, 15:24

Vladimir Putin a fost dat în judecată în Rusia pentru corupţie

B-katerina

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost dat în judecată de către unul dintre liderii opoziţiei, Aleksei Navalnîi, după o investigaţie a Reuters. Jurnaliştii demostrau cu date şi documente că fiica cea mică a preşedintelui, alături de soţul ei, potronul companiei Sibur, au primit aproape 2 miliarde de dolari din fondurile statului, în interes personal.

Fiica lui Putin, fostă dansatoare profesionistă, este acum academiciană şi a ajuns să aibă grijă de marile proiecte ale Moscovei. Cel mai recent i-a fost încredinţată extinderea celebrei universităţi de stat de la Moscova. Lucrare estimată la 1,7 miliarde de dolari.

Ginerele lui Putin a achiziţionat o mare parte din acţiunile companiei Sibur, un jucător important pe piaţa petrolului, a căror valoare este estimată acum la 3 miliarde de dolari. Pentru a-şi începe cariera furtunoasă în afaceri ar fi împrumutat nu mai puţin de 1 miliard de dolari de la Gazprombank, instituţie condusă de fratele său şi controlată de tatăl, un mai vechi prieten de-al lui Putin.

Aleksei Navalnîi a intentat un proces împotriva preşedintelui rus pentru o presupusă încălcare a legii federale anticorupţie. Liderul opoziţiei este sigur că va câştiga procesul, potrivit Unimedia. Kremlinul spune că nu are cunoştinţă de vreun proces pe numele preşedintelui.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares