Mar 23, 2023, 03:09

Voluntari din Austria s-au dus cu mașinile personale să ia imigranții de la Budapesta

convoi

Un convoi de aproximativ 140 de maşini conduse de activişti din Germania şi Austria a pătruns duminică pe teritorul Ungariei pentru a lua imigranţi şi a-i ajuta să ajungă în vestul Europei, într-o iniţiativă intitulată „convoiulrefugiaţilor”, relatează BBC News online, citată de Mediafax.

O activistă din Austria care face parte din convoi, Angelika Neuwirth, a declarat pentru BBC că obiectivul colegilor ei este este să-i preia pe refugiaţi şi să-i ducă la Viena.

„Cred că este de datoria mea. Sunt o mamă din Austria şi nu mă mai pot preface că nu văd ceea ce se întâmplă”, a declarat ea.

„Suntem cu toţii oameni. Nimeni nu este ilegal”, a declarat Neuwirth, referindu-se la eticheta pe care le-o aplică autorităţile ungare imigranţilor de pe teritoriul lor.

Însă o purtătoare de cuvânt a a poliţiei ungare, Viktoria Csiszer-Kovacs, a avertizat că oricine ia imigranţi şi-i trece frontiera încalcă legea.

Patru activişti austrieci care au încercat deja să facă acest lucru au fost arestaţi sub acuzaţia trafic de persoane, dar ulterior au fost eliberaţi.

Cu toate acestea, numeroşi activişti au reuşit duminică să ia imigranţi din Ungaria, fără să fie opriţi de poliţie.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares