Feb 4, 2023, 19:55

Vot halucinant în cazul Elenei Udrea. De frica DNA, deputații au modificat rezultatul pentru reținere și arestare

udrea

Deputații nu au respectat indicațiile de vot trasate de liderii lor, respectiv de a vota cu bilele la vedere pentru reținerea și arestarea Elenei Udrea. Doar Liviu Dragnea și Alina Gorghiu au procedat conform propriilor solicitări, ceilalți ignorând ordinul politic și votând împotriva DNA. Existau deja informații neoficiale că deputații nu vor să mai susțină solicitările venite de la procurori, fiind de acord doar cu începerea urmăririi penale. Așa că rezultatul care a reieșit din cele patru urne nu a surprins pe nimeni. Numai că, la numărătoarea care a durat mai mult de o oră, votul pentru reținere ieșise, după 4 rânduri de calcule, 119 în favoarea reținerii, cu 3 voturi sub limita minimă pentru ca cererea să fie încuviințată, limita fiind de 122 de voturi. 113 erau voturi împotriva reținerii. Pentru că și arestarea fusese respinsă, cei din comisia de numărare s-au temut să încheie procesul verbal cu două sfidări la adresa DNA, și, după multe parlamentări, au decis că reținerea a fost aprobată cu 123 de voturi pentru și 119 împotrivă.

Elena Udrea a declarat, după vot, că este strigător la cer, că ceea ce s-a întâmplat ”este circ, şi nu justiţie”, adăugând: ”Au dat-o ca la rabin: una pentru procurori, una pentru Udrea”.

”Nu am crezut că se va vota a treia arestare pentru că e strigător la cer. Ce justiţie e asta care face arestări preventive fără niciun motiv, ce pericol sunt eu acum dacă din mai o instanţă m-a lăsat în libertate şi a constatat că nu sunt un pericol social, ce pericol sunt eu pentru fapte care sunt presupus săvârşite acum cinci – şase ani. Ăsta-i circ, nu e justiţie. Imaginea Parlamentului nu din cauza unor dosare penale are de suferit, ci din modul în care se aplică justiţie şi din modul în care se trimit aceste cereri la Palament, cu circul de rigoare care se face în jurul lor. Eu vreau să fiu reţinută şi vreau să port din nou cătuşe. Dacă e circ, să fie până la capăt. Eu cred că au dat-o ca la rabini – hai să fie una şi pentru procurori, una şi pentru Udrea, cred că aşa au dat-o pentru că e imposibil să nu fi fost voturi anulate, ştim toţi că au fost”, a mai spus Udrea.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares