Ian 27, 2023, 09:38

Zgonea cere demisia lui Dragnea. Dragnea convoacă partidul ca să îl dea afară pe Zgonea

dragnea si zg

După ce Valeriu Zgonea a csris pe Facebook o lungă declarație în care cere demisia lui Liviu Dragnea pentru că PSD nu poate intra în alegeri și nu poate cere guvernarea cu un președinte condamnat definitiv de justiție, Liviu Dragnea a anunțat că va convoca pentru miercuri o ședință a Comitetului Executiv pentru „a analiza la rece și a șua decizii”. Dragnea a precizat însă că nu are de gând să își dea demisia, deci măsurile care vor fi luate miercuri îl vizează pe Zgonea. Acestea pot fi excluderea din partid sau suspendarea din funcția de președinte executiv. 

„Miercuri vom avea CExN, mâine o să-l convoc, pentru că, după câteva zile în care adrenalina a scăzut, ne întâlnim să facem o analiză la rece. Intenția mea este să conduc acest partid pentru a câștiga alegerile, este obligația mea. Din cauza poziției mele din partid, de-a lungul anilor am avut foarte mult de suferit și în plan personal, politic și administrativ, dar, pe de alta parte, am avut niște satisfacții ale datoriei împlinite de foarte multe ori. Și nu poți să nu ai o strângere de inimă să faci un gest care pentru tine în plan personal ar avea un efect foarte bun, dar (…) care poate produce o destabilizare a scenei politice. Prezența la vot nu poate fi considerată un folos necuvenit. Consider că a fost un dosar politic, pentru că are numai aprecieri politice în faza de cercetare penală”, a declarat Dragnea, la Antena 3, citat de Agerpres.

El a adăugat că la CExN va fi luată „o decizie fără patimă” și a susținut că vineri a dorit să demisioneze din funcția de președinte al PSD, după aflarea sentinței din dosarul „Referendumul”, dar a adăugat că a luat în calcul situația în care ar fi rămas PSD.

„Demisia mi-am cerut-o chiar eu, la aflarea sentinței. (…) Ca om, după atâția ani de frustrare, de nedreptate, sigur că tentația e să te duci să te retragi și să îți vezi de viață, câtă mai ai.

Pe de altă parte, exista și o responsabilitate față de o organizație uriașă, solidă, care este într-un plin proces de modernizare acum și este în prag de alegeri. Dacă eu vineri aș fi anunțat colegii mei că aici, acum, în sediul partidului îmi dau demisia, exact atunci începea o luptă pentru putere care dura mult timp și avea un efect devastator. (…) Dacă ar fi rămas liberă poziția de președinte al PSD ar fi început un scandal monstru”, a argumentat Liviu Dragnea.

El a reafirmat că după alegerile locale va fi luată în discuție oportunitatea rămânerii sale în funcția de președinte al PSD.

Ce a scris Valeriu Zgonea pe Facebook:

„Cu respect față de sutele de mii de membri PSD,

Am fost mereu un om de stânga. De peste 20 de ani, mi-am dedicat viața principiilor și valorilor social-democrate. Am luptat împreună, am câștigat împreună și am suferit împreună de multe ori. Împreună am dus campanii chiar împotriva unora care astăzi sunt în partidul nostru (PD, PRM, PDL etc) și ne dau lecții despre ce înseamnă să fii social-democrat. Care ne spun nouă că trebuie să înălțăm ziduri cât mai înalte, care să ne apere de realitatea de afară.

Eu cred că acest lucru este profund greșit. Și că social-democrația înseamnă tocmai să dărâmăm zidurile dintre noi și oameni. Să fim aproape de ei și să găsim soluții la problemele lor.

Acesta este motivul pentru care am acceptat, anul trecut, să fac echipă cu Liviu Dragnea. Pentru că amândoi am fost de acord să venim în fața Congresului cu o promisiune fermă, din suflet: modernizarea stângii din România. Și reașezarea ei pe trei principii fundamentale: decență, integritate și responsabilitate. Să dăm un semnal clar pentru întreaga clasă politică că e timpul să se schimbe și că PSD – cel mai mare și important partid din România, va fi vârful de lance al acestei schimbări.

Acea promisiune să știi că o respect, Liviu!

O respect, pentru că, în acești 20 de ani de când sunt în partid, i-am cunoscut pe mulți dintre sutele noastre de mii de membri. Și pot spune că aceștia sunt oameni muncitori , responsabili și decenți.

Nu trebuie să permitem NICIODATĂ ca acestor oameni să li se pună o etichetă pe care nu o merită.

NU trebuie sa fie în defensivă atunci când cer votul oamenilor care văd în noi speranța unui viitor mai bun!

Nici să li se bată obrazul pentru ceea ce NU au făcut !

Nu accept ca munca acestor oameni să fie călcată-n picioare de adversarii politici, care ne pot specula problemele, atunci când noi le permitem să apară.

PSD e un partid de oameni onesti si serioși, care nu merită să ducă povara unei imagini afectate de problemele unor lideri, indiferent cine sunt aceștia. Acesta este dreptul lor. Și nu o abstracție.

A fi lider înseamnă a avea responsabilitate dincolo de orice altceva. Iar în PSD, spre deosebire de alte partide, un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumătate de milion de suflete. Cărora trebuie să le insufle încredere și speranță. Nicidecum să le arunce în spate propriile sale probleme.
Acesta este crezul pe care și eu și Liviu l-am împărtășit atunci când am venit în fața Congresului.

Este un crez de care eu mă voi ține până la capăt! Sper și cred că, după toată emoția de vineri, te vei ține și tu, Liviu!

Pentru că PSD este o familie, în care principiul de bază este solidaritatea. Dar o solidaritate cu valorile și principiile de stânga, și nu una împotriva justiției.

Viața ne-a demonstrat că ori de câte ori am fost duplicitari și pasivi față de dorințele oamenilor, lumea ne-a sancționat și am pierdut alegerile.

Și nu e drept ca viitorul Partidului Social Democrat să fie periclitat din cauza unor interese personale / de grup.

Avem o șansă istorică : să recâștigăm alegerile locale si parlamentare. Și să guvernăm din nou țara în interesul oamenilor.

Vom câstiga alegerile locale pentru că am demonstrat seriozitate și performanță în ceea am facut în administrația locală. Dar putem pierde definitiv încrederea oamenilor în marele proiect PSD.
2016 este anul victoriei sau al înfrângerii definitive pentru PSD.

Depinde de noi toți ce ne dorim și ce alegere facem „

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares