Mar 30, 2023, 10:19

Zgonea, furios că îl urăsc colegii pentru salariul de 4000 de euro. Ordonanţa demnitarilor va fi respinsă în Parlament

zgonea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a avut luni, în şedinţa BPN al PSD o izbucnire nervoasă la adresa ordonanţei de urgenţă privind majorarea salariilor unor categorii de demnitari. „Mi-aţi dat 140 de milioane dar mi-aţi pus pe toată lumea în cap! Trebuia să se mărească pentru toate categoriile odată, nu doar pentru unii”, a spus Zgonea în şedinţă, conform unor surse participante la discuţii.

Izbucnirea preşedintelui Camerei Deputaţilor a venit în contextul în care se dezbătea, în şedinţa social-democraţilor, subiectul legii salarizării. Potrivit surselor din conducerea PSD, ordonanţa prin care au fost majorate indemnizaţiile pentru 48 de demnitari, printre care Preşedintele, premierul, miniştrii, şefii Parlamentului, şefii serviciilor secrete, va fi respinsă la vot în parlament, din cauza tensiunilor uriaşe pe care le-a creat între cei cu salarii mărite şi cei care au rămas la vechile lefuri.

Potrivit ordonanţei, Valeriu Zgonea primeşte începând cu 1 august, 21. 540 lei brut, în jur de 4000 de euro net.

Dacă ordonanţa va fi respinsă în Parlament, ar însemna ca cei 48 de fericiţi să beneficieze de o singură leafă mărită, cea pe care o vor primi în luna septembrie în contul lunii august.

Preşedintele Camerie Deputaţilor a declarat după şedinţa din Kiseleff că Ordonanţa prin care demnitarilor li s-au mărit salariile şi care a intrat în vigoare de la 1 august, creează o discriminare, precizând că se simte „pus la colţ”.

„Se creează o discriminare şi… eu sunt un coleg ales de către colegii mei. Nu există nicio diferenţă între votul meu şi votul celorlalţi. E adevărat că activitatea mea este mult mai amplă, dar mi-am asumat acest lucru, mi-am asumat să reprezint Parlamentul României, Camera Deputaţilor în tot ceea ce înseamnă atribute stabilite prin regulament. Dacă facem acest lucru e ca şi cum într-o localitatea aş mări doar la primari salariul şi la ceilalţi angajaţi, funcţionari publici sau la conislieri locali nu le-aş mări, e ca şi când într-un spital numai directorului i-aş mări salariul şi celorlaţi medici şi asistente medicale şi brancardierii ar avea alt salariu. Din punctul meu de vedere trebuie rediscutată, mă simt într-un fel pus la colţ”, a precizat Zgonea.

Întrebat dacă ar dori să se renunţe la Ordonanţa prin care salariile anumitor categori de demnitari au crescut, Zgonea a spus că este o discuţie mai amplă.

„Este o discuţie mai amplă, după Codul Fiscal, Legea Salarizării este bine venită. În acest moment pentru o Românie modernă ai nevoie ca şi preşedintele statului, primul-ministru, ceilalţi doi preşedinţi de cameră, membrii celor două birouri, miniştrii să fie salarizaţi cum trebuie dar să aibă şi responsabilităţi pe măsură pentru că unii dintre ei sunt ordonatori prinicipali de credite şi bineînţeles au bugete de miliarde. Dumneavoastră cereţi şi cerem toţi de la ei eficienţă şi un management foarte bun şi lidership, dar mi-e greu să explic o astfel de măsură şi nu comentez de acum înainte”, a mai declarat Valeriu Zgonea.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares