Feb 1, 2023, 01:11

Zgonea interzice deplasările deputaților, PNL îl acuză că numai el se plimbă pe bani publici

zgonelu

Deplasările în străinătate ale deputaților vor fi blocate la cererea lui Valeriu Zgonea. Acesta s-a arătat supărat în ședința Biroului Permanent al Camerei de faptul că se aprobă prea multe deplasări deși el a cerut să  se facă economie la acest capitol. Zgonea a cerut o anchetă în privința cheltuirii fondurilor pentru deplasările externe, dar după ce reprezentanții PNL în Biroul Permanent l-au acuzat că numai el pleacă prin țări străine, nu a mai fost la fel de vehement.

Discuția din Biroul Permanent, conform stenogramei:

Valeriu Zgonea:

Dragi colegi, am avut neplăcuta surpriză să văd că lumea este supărată că nu se deplasează – atunci când vrea unul, să fie trei. Eu am atras atenţia Comitetului liderilor că daţi aprobări pe bandă rulantă şi că banii se termină. Au fost la AP NATO, la APCE, la AP OSCE; s-au dus la toate comisiile, subcomisiile, întâlnirile. Am fost de acord cu orice parlamentar care a avut o întâlnire. Nu vreau să intru în amănunte cu privire la deplasările de astăzi, dar vă informez ca să ştiţi. Am atras atenţia că ne ducem la toate întâlnirile care sunt făcute de adunări parlamentare, de structuri de iniţiativă şi unde suntem obligaţi să mergem. Dar întotdeauna am fost doi. Am fost şi şase. Avem astăzi o cerere de la Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării ca să plece şapte sau opt. Toţi liderii de grupuri, ca să se pună bine cu colegii, aprobă cum vor. Eu nu vreau să mă cert cu nimeni. Nu am nici competenţa aceasta, nici membrii Biroului permanent. Dar suntem în această situaţie.

De săptămâna viitoare vom bloca deplasările externe.

Domnule secretar general, eu vă rog mult să faceţi o prezentare, o analiză împreună cu departamentul şi să îmi daţi un document săptămâna viitoare cu modul în care au fost cheltuite aceste sume – pe fiecare adunare parlamentară. Şi, în rest, în afara adunărilor parlamentare, care au mai fost cheltuielile – cu vizitele oficiale aici, cu vizitele oficiale în afară, astfel încât să se vadă pe capitole aceste chestiuni.

Sunteţi de acord, membrii Biroului permanent? Da, în unanimitate.

Gheorghe Tinel, PNL:

Eu spun să facem o analiză foarte serioasă în ceea ce priveşte deplasările. Dacă nu mă înşel, cele mai multe deplasări le-aţi avut dumneavoastră.

Valeriu Zgonea:

Cele mai multe deplasări le-a avut APCE, să ştiţi. Veţi vedea că nu le-am avut eu. Cele mai mari cheltuieli sunt la APCE. Deci, cred că este bine să faceţi această analiză, ca să vadă lumea cine a avut cele mai multe deplasări şi cele mai mari cheltuieli. Membrii Biroului permanent? Obiecţii, comentarii? Voturi pentru? Nici unul. Abţineri? O abţinere. Voturi împotrivă? Patru voturi împotrivă.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares