Mar 30, 2023, 11:09

Zgonea n-a vrut să îi dea lui Tăriceanu sală pentru Congres fără bani

foto agentia.org

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a refuzat cererea colegului său Călin Popescu Tăriceanu, de a i se acorda două săli din Palatul Parlamentului, gratis, pentru organizarea Congresului de fuziune a PLR cu PC. Conform stenogramei discuțiilor din Biroul Permanent al Camerei Deputaților, Zgonea a explicat că nu poate accepta ca Tăriceanu să nu plătească, ba mai trebuie să plătească și datoriile anterioare față de Parlament, dacă dorește să beneficieze de reducerea de 50%:

„Domnul Valeriu Ştefan Zgonea:

  • Sala „C.A. Rosetti” şi „A.I. Cuza”, gratuit,  18-19 iunie, PLR.

Domnul Valeriu Ştefan Zgonea:

Nu se poate.

Vă rog frumos să procedaţi aşa cum procedaţi pentru partidele politice parlamentare cu aprobările. Am avut o discuţie cu domnul Tăriceanu şi i-am explicat: 50 la sută reducere, cum facem cu toate grupurile parlamentare, cu condiţia să fie plătite alte chestiuni, cum a fost cu PD. Nu plătesc – nu se aprobă. Plătesc şi ce au avut înainte – se aprobă.

Membrii Biroului permanent? Nu gratuit. Aprobat în procedura pe care o au toate grupurile politice parlamentare. Mulţumesc. Aprobat în unanimitate.”

Camera Deputaților s-a judecat cu PDL în instanță pentru plata unei datorii de câteva mii de euro pe care partidul lui Vasile Blaga le-a făcut închiriind săli din clădirea Parlamentului.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares