Mar 25, 2023, 00:16

Zgonea nu recunoaşte excluderea sa din PSD

zgonea

Valeriu Zgonea susţine că excluderea sa din PSD nu este statutară, invocând articolul 120 al statului PSD, articol care spune că preşedintele executiv al partidului poate fi revoca în Congres, prin vot secret. Zgonea a contestat pe Facebook legalitatea deciziei BPN de săptămâna trecută:

„Acum, ca a trecut Saptamana Patimilor si am petrecut in familie Sfintele sarbatori de Pasti, e momentul sa nu uitam de valori, inclusiv in politica. Legalitatea e una din aceste valori, haideti sa ne uitam putin la legalitatea deciziei de saptamana trecuta. ? (art. 120 din Statut)”

Ulterior, Zgonea a declarat la Camera Deputaţilor unde încă ocupă postul de preşedinte, că nu recunoaşte excluderea sa din partid, deoarece nu a fost informat oficial, printr-un document, în legătură cu aceasta.

‘Este important pentru fiecare dintre noi să vedem ce se întâmplă în interiorul unui partid şi cum foarte uşor un membru de partid, care îşi exprimă opinia, poate fi sancţionat. În rest, şi eu aştept din partea conducerii PSD, pe care o respect, o decizie, un document care să ne explice tuturor, şi dvs şi fostului membru al PSD Valeriu Zgonea, cum poate fi sancţionată libertatea de expresie în 2016 într-un partid democratic în Romania. Că, mâine – poimâine, mă gândesc că, aşa cum am fost dat afară, şi preşedintele partidului poate fi dat afară atunci când exprimă o altă opinie decât cea a Comitetului Executiv Naţional, şi atunci înseamnă că ceva este în neregulă cu statutul nostru. Dacă sute de mii de oameni te votează şi ceilalţi te sancţionează pentru că ai o altă opinie exprimată în interior şi respectând toate procedurile statutare… Ai venit de bunăvoie în partid, te-au validat ca membru al partidului’, a declarat Zgonea la Parlament.

Întrebat de jurnalişti dacă apreciază ca fiind nelegală decizia privind excluderea sa din PSD, Zgonea a invocat aceeaşi lipsă a unui document. ‘Aş putea să discut cu dvs pe un document dacă şi eu şi dvs l-am avea. Aveţi un comunicat de presă? Nici eu nu îl am. Când o să-l am, o să discutăm. Deocamdată eu v-am prezentat un articol (pe Facebook – n.r.) ca să vadă opinia publică cum se aleg oamenii într-un congres cu câteva mii de reprezentanţi ai PSD, cum se alege o conducere şi cum este validat preşedintele partidului. Pe cale de consecinţă, mâine – poimâine ne trezim că dl Dragnea e dat afară din partid pentru că are o altă opinie contrară membrilor Comitetului Executiv Naţional’, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea anunţase cu o zi înainte că va avea o discuţie cu Victor Ponta în legătură cu susţinerea pe care PSD i-o va da fostului premier pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares