Feb 7, 2023, 02:59

Zgonea pune prima talpă la ridicarea imunităţii lui Ponta

foto stirileprotv.ro

În procedura de ridicare a imunităţii lui Victor Ponta, la cererea DNA, pentru a putea începe urmărirea penală, pesedistii din conducerea Camerei Deputaţilor au executat deja prima amânare. Deşi în cazurile anterioare de solicitări venite de la DNA într-o zi de vineri, Zgonea chema comisia juridică să lucreze chiar şi sîmbăta pentru a elabora un raport pentru reţineri şi arestări, în cazul lui Victor Ponta, Biroul permanent al camerei a dat termen comisiei să se întrunească în 14 zile.

Ludovic Orban, liderul PNL de la Camera Deputaţilor a explicat pentru BreakingNews24 că este o consecinţă a noului regulament al deputaţilor. „Asta au făcut în noul regulament, au prelungit termenele pentru imunităţi. Noi am ţipat atunci, l-am respins prima dată dar a doua doară a fost adoptat”, a explicat Orban. Acesta a precizat că membrii PNL din Comisia Juridică vor face tot posibilul să grăbească procedura de audiere a lui Ponta.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis ă trimită cererea DNA de avizare a urmării penale în cazul lui Victor Ponta la Comisia juridică, aceasta urmând să informeze când întocmeşte raportul, termenul maxim fiind de două săptămâni, a precizat secretarul Camerei Marcel Ciolacu, consilier onorific al lui Victor Ponta. Ciolacu a precizat că Biroul Comisiei juridice urmează să stabilească până luni termenul în care va fi elaborat raportul şi să informeze Biroul Permanent. Acest termen este de maxim 14 zile, a precizat Ciolacu. El a spus că nu este vorba de o tergiversare în acest caz.

Ciolacu a precizat că este vorba de un dosar de 1.110 pagini, care trebuie să fie studiat şi de Victor Ponta şi avocaţii săi. Dosarul a ajuns la Parlament.

PSD va încerca prin tergiversări procedurale să amîne votul pentru ridicarea imunităţii pînă după moţiunea de cenzură. Moţiunea va fi votată vinerea viitoare, or, dacă Ponta va rămâne fără imunitate înainte, va fi deja suspendat din funcţie de către Klaus Iohannis şi va pierde susţinerea UNPR şi UDMR la votul pentru demiterea Guvernului.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares