Iun 7, 2023, 19:42

Zgonea susţine că declaraţia sa despre singura bucurie din Alba Iulia a fost răstălmăcită

zgonea

Declarația mea de ieri a vrut să exprime frustrarea pe care cred că o are orice român care vede că un oraș precum Alba Iulia, un simbol pentru istoria și definirea noastră ca neam, este de peste 25 de ani prizoniera unui grup de interese care le refuză oamenilor de aici dreptul la dezvoltare.”, a declarat preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, după ce a făcut furori în presă o declaraţie a sa preluată de publicaţiile locale, despre faptul că singura bucurie a locuitorilor din Alba Iulia e că îi vizitează cineva. 

„Nu o să-i răspund domnului Mircea Hava în aceeași manieră, deoarece consider că respectul ar trebui să primeze chiar și între politicieni cu viziuni diferite. Înțeleg ca am fost catalogat drept ”sculer-matrițer” de către domnia sa. Chiar dacă niciodată nu am avut o astfel de meserie, îi transmit domnului Hava că nu aș avea nicio problemă cu acest lucru.

Orice om care muncește și își câștigă banii în mod cinstit merită respectul și aprecierea celor din jur. Fie că este muncitor, profesor, doctor sau inginer. Probabil acest lucru este greu de înțeles pentru cineva care este obișnuit să îi trateze cu dispreț și aroganță pe toți cei care, în accepțiunea sa, nu se ridică la nivelul său. Pe toți cei care poartă grija zilei de mâine și au preocupări mai lumești decât domnia sa, cum ar fi să își trimită copiii cum se cuvine la școală, să își plătească facturile sau să le cumpere medicamente părinților bolnavi.

Din păcate, realitatea este că mulți dintre oamenii din Alba Iulia nu au unde să își pună în practică cunoștințele acumulate în școală, iar cei mai mulți dintre tinerii care studiază aici pleacă în altă parte din cauza lipsei perspectivelor viabile.

Lipsa acută a locurilor de muncă, a investițiilor și a proiectelor publice pentru dezvoltarea orașului sunt realități pe care domnul Hava nu le poate ascunde oricâte declarații acuzatoare la adresa mea și a PSD ar face.

Tocmai de aceea, îi transmit domnului Hava că indiferent cât de mult ar încerca să răstălmească declarațiile mele, nu se va putea ascunde niciodată de adevăr și anume că se află în fruntea unei administrații care de 25 de ani a dovedit lipsă de responsabilitate față de locuitorii acestui oraș.

Acest lucru trebuie să ia sfârșit și sper, ca după alegerile din 6 iunie, cetățenii din Alba Iulia să îl trimită la pensie pe domnul Hava, unul dintre cei mai vechi primari din România, dar fără niciun fel de rezultate notabile, și să își ofere singuri șansa unui nou început.

Mai este foarte puțin timp până când noi românii vom celebra 100 de ani de la Marea Unire. Îmi doresc ca până atunci, Alba Iulia să redevină acel oraș pe măsura oamenilor care trăiesc aici: mândri, puternici și respectați de către întreaga Românie !”, a spus Valeriu Zgonea.

Alba Iulia este municipiu reședință de județ doar pe hârtie, iar singura bucurie pe care o au cetățenii acestui oraș este prilejuită de sărbătorirea Zilei Naționale a României, a spus Valeriu Zgonea la Alba Iulia, potrivit presei locale.

„Alba Iulia nu este un municipiu reședință de județ, astăzi, decât pe hârtie. Dumneavoastră trăiți în trecut. Singura voastră bucurie este că vă vizitează cineva. Este singura bucurie pe care o aveți în Alba Iulia și că o dată pe an noi venim aici să celebrăm ceva. În rest, Alba Iulia nu e pe hartă. Nici la PIB, nici la locuri de muncă, nici în IT, nici în producția industrială, nicăieri. De ce în ultimii 20-25 de ani nicio mare companie nu s-a relocat la dumneavoastră? Dar în Sebeș? (…) În ultimii ani au venit o grămadă de investiții și s-au redirecționat către Sebeș pentru că oamenii au ales asta, iar companiile multinaționale nu aleg cu sufletul, că îl cunosc pe cel de la PSD. Nu! Ei aleg pe măsurători foarte clare”, a spus președintele Camerei Deputaților, aflat în vizită la Alba Iulia pentru pregătirea alegerilor locale.

Obiectivul PSD în județul Alba la alegerile locale din 2016 este câștigarea primăriei municipiului Alba Iulia și desemnarea președintelui Consiliului Județean Alba, a spus, duminică, la Alba Iulia, președintele executiv al social-democraților.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares